google-site-verification=lE4tNH6_yC5_uD7CtV0IriWKuzLmqVRb4bbvV1OMwnw AW-784754287 Yazı | PET-TURE
top of page
Search
  • Writer's picturePet-Ture

Köpekler Evde Nasıl Yıkanır?

Updated: May 8, 2021


İnsanların en yakın dostları olarak bilinen köpeklerin, küçük dostlarımızın sağlıklı ve bakımlı olması bizim ve köpeğimiz için çok önemlidir. Bakımını üstlendiğiniz köpeğinizin cinsi, türü, yaşına göre yıkanma alışkanlıkları da değişiklik gösterir. Bu nedenle bazı köpekler yıkanmak ve suyla oynamak için can atarken ve çok severken, bazıları ise sudan nefret eder ve sudan kaçarlar. Bu yüzden bazı ırkların sık sık yıkanması gereklidir. Bazı ırklar ise senede iki sefer yıkanmasından başka herhangi bir yıkama işlemine ihtiyaç duymamaktadır ancak siz köpeğinizi iyi tanımalı ve ona göre davranmalısınız. Köpekler en az iki aylık olmadan yıkanmamalıdır. İki aydan önce yıkamak köpeğinize ciddi zararlar verebilir. Köpeğinizi yıkarken köpekler için özel olarak üretilmiş şampuanları içiniz rahat kullanmanız tavsiye edilir çünkü bu şampuanlar köpeğinizin hassas ciltleri için özel olarak yapılmıştır.


Köpeklerin Yıkanması Neden Önemlidir?

Köpeklerin temizliği sağlıklı ve bakımlı olması açısından çok önemlidir. Köpekler yapıları gereği çok yıkanan canlılar değildirler. Ciltleri son derece narin ve hassastır. Bu yüzden köpeğinizi yıkarken bir önceki banyosunun üzerinden 4 ile 6 hafta geçmelidir. Köpekleriniz için en uygun yıkanma aralığı, türlerine ve yaşlarına bağlı olarak 4 ile 6 hafta arasında değişir. Bu nedenle köpeklerin çok sık yıkanması, zaten hassas olan ciltlerinin daha çok zarar görmesi ve sonucunda çok çeşitli hastalıklarla karşılaşmasına yol açabilir.

Köpekler evde nasıl yıkanmalıdır? Köpekleri korkutmadan yıkamanız gerekir. Bir çocuk gibi yıkanma periyodu ve rutininin öğretilmesi gerekir. Özellikle sıcak havalar köpekleriniz yıkanmaktan hoşlanacaktır.


Köpeğinizin Yıkanma Vaktinin Geldiğini Gösteren İşaretler Nelerdir?

• Köpeğiniz her zamankinden daha çok kaşınmaya başladıysa.

• Köpeğiniz kuyruğunu sürekli bir şeylerle mücadele edermiş gibi sallıyorsa.

• Köpeğinizin tüyleri solgun ve cansız görünüyorsa.

• Köpeğiniz sokak gezmesine çok sık çıkarıp gezdiriyorsanız, köpeğinizi daha sık yıkamanız gerekebilir.



199 views0 comments
bottom of page