google-site-verification=lE4tNH6_yC5_uD7CtV0IriWKuzLmqVRb4bbvV1OMwnw AW-784754287 Yazı | PET-TURE
top of page
Search
  • Writer's picturePet-Ture

Kedi Maması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Updated: May 8, 2021


Pet Ture - Kedi maması seçerken nelere dikkat edilmeli

Kediler İçin Mamanın Önemi

Mama yani yemek her canlının yaşamını sağlıkla sürdürmesi için önemlidir. Beslenme her canlının birincil temel ihtiyacıdır. Kediler için de uygun mama seçilmezse sağlık sorunları baş gösterebilir. Kaliteli bir mama ile düzenli beslenmesi sağlanan kedilerin tüyleri daha yumuşak ve gözleri daha canlı ve parlak olur. Kalitesiz ve lezzetsiz mamayla beslenen kediler güvensiz hissederek huzursuz ve hırçın olurlar. Dolayısı ile kedi bakımında mama türü, kedinizin yaş aralığı için uygun olup olmadığı, belirli saat aralıkları gibi konular oldukça önemlidir. Biz de bu noktada sizlere yardımcı olmak adına kedi maması seçilirken nelere dikkat edilmelidir? sorusuna kısa bilgiler ile yanıt vermek istedik.

Öncelikle kedi maması alırken mama alınacak kedinin özelliklerinin bilinmesi gerekir. Bu özellikler kedinin yaşı, ırkı, kısırlaştırılıp kısırlaştırılmadığı gibi özelliklerdir.

Kedi maması alırken yaş özellikleri dikkate alınmalı. Kediler de diğer canlılar gibi farklı yaşlarda farklı besinlere ihtiyaç duyarlar. Yavru kediler için daha az protein içeren mama tercih etmeli, yetişkin kedilerde protein içeriği daha fazla olmalıdır. Kedi maması seçilirken nelere dikkat edilmelidir soruna en önemli cevap protein oranıdır çünkü yavru kedilerde daha fazla protein bulur ve fazlasını almak onlar için zararlı olacaktır.


Kedinin kilosunu mama seçiminde göz önünde bulundurun. Kilosu yaşına oranla yüksek olan kedilerde diyet mamalara yönelmeniz faydalı olacaktır, zayıf kediler için besleyici ve vitamin değeri yüksek mamalar tercih etmelisiniz.

Kısırlaştırılmış kedilere özel üretilmiş mama: Kısırlaştırılmış kedilerde bazı hormonlar işlevini yitirmiş ya da bastırılmıştır, bu nedenle onlar için özel üretilmiş mamalar tercih edilmelidir.

Karbonhidrat oranı az olmalı: Kedilere aşırı karbonhidrat içeren mamalar yedirilmemelidir. Kedinin şişmanlamasına ve hareket kabiliyetini kaybetmesine neden olur. Kedi maması seçilirken nerelere dikkat edilmelidir sorunun en önemli ikinci cevabıdır. Ev kedileri az hareket ettikleri için kilo alımları daha hızlı olur yüksek karbonhidratlı ürünler obezite ve yağlanmaya neden olur.

Mama içeriğinde gereken mineral ve vitaminler: Sinir sistemi için magnezyum, vücudunun Ph dengesi için sodyum, enerji ve kalsiyum dengesi için d vitamini, bağışıklık sistemi için fosfor içeren mamalar almaya özen gösterebilirsiniz.

Uzak durulması gereken besinler: Alkol içerikleri olan yiyecek ve içecekler kediyi komaya sokabilir. Üzüm ve kuru üzüm böbrek yetmezliği yapabilir. Çikolata ve şeker içerikleri kedilerde çeşitli kalp problemleri yaratabilir.


21 views0 comments
bottom of page